Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem wiśniowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiśnie bez pestek 1 kg
cukier 0,5 kg
żelfix 2:1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem wiśniowy

Wypestkowane wiśnie włożyć do garnka zasypując żelfixem, doprowadzić do wrzenia. Dodać cukier gotować około 15 min. Zdjąć z ognia i mieszać do zaniku piany, wlewamy gorące do słoików, odwracamy do góry dnem. Zimne do spiżarni. Można wiśnie trochę zmiksować wtedy będą mniejsze kawałki owocu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 21.12.2013 00:45
świetny zapasik:)
ben-ka 10.11.2012 11:47
w tym roku i ja mam takie zapasy:)
misia53 27.10.2012 20:34
nigdy nie robiłam z żelfixem , spróbuję ,bo bardzo lubię z wiśni konfitury
Anna152 12.09.2012 12:58
super
fijolek91 06.06.2012 20:43
mój ulubiony:)
Krystyna32 05.02.2012 10:40
super
RenataZ-et 21.07.2011 00:26
bardzo lubię taki dżemik do bagietki na śniadanie :)
Mati13 12.07.2011 13:16
dobry

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak