Sposób przygotowania

CIASTO: drożdże pokruszyć i włożyć do miski, wymiesząc z niewielką ilością ciepłej wody, cukrem i 3 łyżkami mąki. Przykryć lnianą ściereczką na pół godziny w ciepłym miejscu. Potem przesiać resztę mąki, wlać drożdze, dodac sól. zagniatając dodawać wodę. Ciasto powinno mieć jednolitą, gęstą konsystencję, Wyrabiac je około 15 minut. Odstawić je w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Po wyrośnięciu zagnieść jeszcze raz i rozwałkować, polać sosem pomidorowym, Pokroić szynkę w plastry, ułożyć na sosie, pokroić ser, ułożyć go na pizzy. Następnie dodać pokrojony ananas. Pieć 15 minut w temp 250 stopni

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    takie domowe pizze są świetne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Betka

    rewelacja;]

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !