Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka nadziewana

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 30 dkg
pieczarki 25 dkg
cebula 1 szt
olej 5 łyżek
papryka czerwona 4 szt
ryż 2 (w torebkach)

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka nadziewana

Papryki umyć, odciąć na grubość 2 cm wierzch z ogonkiem, wydrążyć gniazda nasienne. Ryż ugotować w osolonej wodzie. Cebulę pokroić w kostkę zeszklić na oleju, dodać pokrojone pieczarki i poddusić dodać mięso i podsmażyć na końcu doprawić. Napełnić papryki ułożyć w naczyniu żaroodpornym, przykryć i włożyć do nagrzanego piekarnika 150 st na około 50 min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 07.01.2014 09:19
uwialbiam paprykę nadziewaną, super
Dorota59 01.06.2013 20:31
moje jedzonko
misia53 20.08.2012 21:33
bardzo lubię taką papryczkę z sosem pomidorowym
Krystyna32 08.06.2012 11:21
świetny przepis
teresa18 04.07.2011 20:55
smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak