Sposób przygotowania

Schab podzielic na platy, o grubosci ok 1-1,5 cm, rozbic najscieniej jak to mozliwe. Przyprawiamy sola i pieprzem z obu stron, jedna dodatkowo posypujemy dokladnie slodka papryka. Na stronie z papryka, na jednym z chudszych koncow, ukladamy kawalek masla, kawalek sera zoltego i 2 przekrojone wszerz na pol, szparagi, Bardzo ciasno zawijamy mieso w roladki, (mozna dla wszystkiego, spiac je wykalaczka), obtaczamy je w mace i kladziemy do rondelka, na mocno rozgrzana oliwe. Cebule obieramy i kroimy w piorka o grubosci ok 0,5cm. Przewracamy lekko podrumienione roladki na druga strone i obok nich, wrzucamy pokrojona cebule, ktora lekko opruszamy cukrem. Czesto mieszamy, a gdy sie lekko zeszkli, zalewamy wszystko szklanka goracej wody i winem, przyprawiamy vegeta, pieprzem, sosem sojowym i papryka, zagotowujemy i dusimy przez ok 30-35 minut na srednim ogniu. Wyjmujemy roladki, a sos zageszczamy maka i w razie koniecznosci doprawiamy. Sos jest bardzo smaczny, aromatyczny i wyrazny w smaku. Znakomicie smakuje z makaronem!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Agnieszka172

    pyszne
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Bardzo lubię takie zawijaski.
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Świetne roladki!
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pyszne roladki
  • 0
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Super przepis!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    jakie smakowwite danie
  • 0
    original
    Opublikowano

    natala1210

    Wspaniałe!
  • 0
    beztytulu
    Opublikowano

    marzenciak1985

    pycha, super wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !