Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa Eli

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchewka 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
seler korzeniowy średniej wielkości 1/4 sztuki
ziemniaki 5 sztuk
kostki mięsne 2 sztuki
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
śmietana kremowa 30% 250 ml
mąka pszenna 1 łyżka
natka pietruszki
koperek
ogórki kwaszone 1/2 posiekane
Ziele angielskie całe Prymat 4 ziarenka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa Eli

Jarzyny i ogórki zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.Zalać wrząca wodą,dodać kostki mięsne,liście laurowe,ziele angielskie i gotować do miękkości ogórków.Ziemniaki pokroić w kostkę,zalać wodą tak,żeby były przykryte,dodać kucharka i ugotować do miękkości.Wlać ugotowane ziemniaki do zupy,chwilę razem pogotować.Śmietanę wymieszać z mąką w większym rondelku,wlewać do śmietany trochę zupy i ciągle mieszając śmietanę zahartować.Zahartowaną śmietanę wlać do zupy i zagotować.Zupę doprawić maggi do smaku.Natkę pietruszki i koperek posiekać.Nalać zupę do talerzy i posypać zieleniną.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 22.07.2012 10:22
super
bursztynek 06.06.2011 23:59
dawno nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak