Sposób przygotowania

1 warstwa Galaretkę rozrobić w ¾ szklanki wrzątku. W kąpieli wodnej rozpuścić 10dag masła. Galaretkę przelać do pojemnika i miksować dodać roztopione masło i 1/3 mleka skondensowanego i 1/3 wiórek kokosowych. Odstawić do lodówki.
To samo zrobić z 2 i 3 warstwą. Gdy zaczną gęstnieć wystawić z lodówki. Wafle podzielić po 4. Pierwsze 2 wafle posmarować pierwszą masą nakryć je kolejnymi i lekko docisnąć. Następnie posmarować je drugą masą i docisnąć kolejnymi waflami.
To samo zrobić z kolejną masą i waflami.
Na koniec położyć jedną część na drugą i docisnąć lekko. Odstawić na około 1,5 godziny. Po tym czasie pokroić na dowolnej wielkości wafelki.

Spróbuj również

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    Jeszcze takich wafli nie robiłam, ale bardzo chętnie wypróbuję przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    rzenia15

    bardzo ciekawy przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Pyszności:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    dobre
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !