Sposób przygotowania

Warzywa umyć. Marchew obrać i pokroić na plastry. Z fasoli odciąć końce i pokroić na mniejsze kawałki. Kapustę pekińską również podzielić na mniejsze części.

Na wędzonych żeberkach ugotować wywar. Dodać do niego przewiązane nicią liście pora, natkę pietruszki i selera, a następnie przygotowane wcześniej warzywa (oprócz kapusty). Wrzucić kilka ziaren ziela angielskiego, kolorowego pieprzu, odrobinę majeranku, pokruszony liść laurowy, kostkę bulionowa oraz sól i mielony pieprz. Pod koniec gotowania, gdy warzywa będą miękkie - wyjąć zieleninę oraz żeberka. Z żeberek obrać mięso i dodać je do zupy razem z kapusta pekińską. Pogotować jeszcze chwilę, aby kapusta zmiękła. Można zupę zabielić, ale nie jest to konieczne. Smacznego:)

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    cichor

    całkiem fajny przepis :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dobra zupka
  • 6
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    łatwe i naprawdę dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Pyszna zupka!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    fajna
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    mniam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    Ugotuję w najbliższym czasie ,ciekawy przepis.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Rogalik

    smaczna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    pyszna zupka
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    wygląda na smaczną
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    na pewno bogata w smaki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mimi

    pyszna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !