Sposób przygotowania

Z 3 szklanek mąki, mleka, 4 żółtek, 1 szklanki cukru, cukru waniliowego, 15 dag masła i drożdży przygotować ciasto o gęstej konsystencji, dobrze wyrobić. Przykryć wilgotną ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu. Gdy ciasto wyrośnie rozwałkować go, przełożyć do przygotowanej formy, zostawić na chwilkę do wyrośnięcia. W między czasie z 1 szklanki mąki, 0,5 szklanki cukru, 1 żółtka i z pozostałego masła zagnieść kruszonkę. Na ciasto wyłożyć gotowy ser, posypać kruszonką i włożyć do nagrzanego do 280 st piekarnika, piec około 45-55 minut.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    banditka

    no wyprobuje :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Goya

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    bami

    O, z serem jeszcze nie próbowałam, wygląda bardzo apetycznie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    w sam raz do popołudniowej kawki
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    bardzo fajna drożdżówka
  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    bardzo smakowite ciasto, jeszcze jak ciepłe to pychota !
  • 2
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    bardzo smaczne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    JOANNA16

    ale bym zjadła takie ciasto, pycha
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    ppaulina

    super :)))

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !