Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z kapustą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 szt
masło 3 łyżki
rosół wołowy 1 l
żółtko jajek 3 szt
śmietana 2 łyżki
pieprz
sól
kapusta 0,5 świeża

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z kapustą

W rosole z wołowiny ugotować pierś z kurczaka.
Do zasmażki z mąki i masła dodać kapustę pokrojoną w paski i zalać połową rosołu z wołowiny.
Dodać sól i pieprz.
Ugotowane mięso z kurczaka wyjąć z reszty rosołu, pokroić w kostkę i wymieszać z kapustą.
Zalać resztą rosołu.
Żółtka roztrzepać w śmietanie i ciągle mieszając wlać do gorącej zupy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak