Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z kurkami

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówki 1/2 kg
kurek 20 dag
jajko 1
cebula 1
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyzki
mleko 50 ml
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z kurkami

Karkówkę, oczyścić, umyć i osuszyć. Przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa. Dodać oczyszczone, umyte i pokrojone na drobniejsze kawałki kurki. Połączyć z bułka tartą namoczona w mleku, jajkiem, posiekaną cebulą i przyprawami. Dokładnie wymieszać wszystkie składniki. Formułować owalne kotleciki i smażyć na rozgrzanym oleju. Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

M. Monroe 28.01.2013 23:43
fantazja !
Goya 09.05.2012 13:38
smakowite
Goya 11.12.2011 15:57
fajne
Mati13 10.10.2011 18:33
swietne
pacpaw 04.09.2011 19:39
świetne połączenie! szkoda, że w tym roku tylko raz na kurkach byłem
eklerek 24.07.2011 23:44
ciekawe mielone
Sarenka 04.07.2011 22:57
Ciekawe urozmaicenie pospolitego kotlecika :)
jolajka 18.02.2011 10:25
na pewno są pyszne:)
Edyta38 26.01.2011 09:27
pycha:)
kotlet 15.01.2011 11:38
smakowicie wyglądają
Agnieszka172 17.12.2010 19:49
super apetyczne
Misiek1 01.09.2010 13:48
Baaardzo smaczne
cichor 01.09.2010 09:53
o jej ale smaczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak