Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik Eli z grzybami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchewka 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
seler korzeniowy średniej wielkości 1/4 sztuki
grzyby suszone 5 sztuk
koperek 3 łyżki
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżka
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
ziemniaki
Liść laurowy suszony Prymat 1 szruka
cebula 1 sztuka
Ziele angielskie całe Prymat 3 ziarenka
kasza jęczmienna 20 perłowa
kości schabowe 50 dag (z mięsem)

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik Eli z grzybami

Wrzucić do garnka kość schabową,namoczone w 1 szklance i pokrojone w paseczki grzyby(z wodą w której się moczyły),posiekaną cebulę,kucharek,ziele angielskie,liść laurowy,wlać jeszcze 5 szklanek zimnej wody i gotować 20 minut.Dodać kaszę,potarte na tarce z dużymi oczkami warzywa,ziemniaki pokrojone w kostkę,.Gotować 30 minut na małym ogniu,często mieszając.Jeśli zupa jest za gęsta,to dodać wody.Zupę doprawić pieprzem,maggi i przed podaniem posypać koperkiem.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 10.06.2012 20:07
pyszny krupnik
FAFIK 14.02.2011 12:57
Pyszna, smaczna zupka
Ewa104 01.01.2011 22:02
piękny i smakowicie wglśąda
ewelinapac 10.12.2010 22:32
wygląda smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak