Sposób przygotowania

0, 5 szkl mleka zagotować z cukrem waniliowym, w pozostałym mleku zmiksować żółtka z mąką i wlać do gotującego się mleka i ugotować budyń. Do gorącego budyniu wkruszyć chałwę i mieszać aż się rozpuści, ostudzić. Masło utrzeć i dodawać po łyżce zimnego budyniu z chałwą cały czas ucierając.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Brzmi interesująco.
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    Rewelacyjny krem!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Edyta38

    super:) smakowity musi być!!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super smak
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    rzenia15

    ten krem jest rewelacyjny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    berys18

    pyszności
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Uwielbiam chałwę i z pewnością wypróbuję przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    rewelacyjny- chyba się skuszę :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    wypróbuję ten krem
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    rewelacja
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    krem z dodatkiem chałwy jest bardzo smaczny,kiedyś podobnym nadziewałam babeczki.
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    takiego kremu nie robiłam ,ciekawe jak smakuje w biszkopcie?
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    super pyszny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !