Sposób przygotowania

Pozostałe składniki:

olej do smażenia

Panierka:
2 jajka
4 łyżki bułki tartej
4 łyżki posiekanych orzechów włoskich

Trawę cytrynową i papryczkę chili drobno posiekać,dodać resztę składników marynaty i rozetrzeć.Kotlety potłuc tłuczkiem do mięsa,posmarować marynatą i włożyć do lodówki na godzinę.Wyjąć kotlety z lodówki,oczyścić z marynaty,maczać w roztrzepanych jajkach i obtaczać w bułce tartej wymieszanej z orzechami.Usmażyć na rozgrzanym oleju.Smacznego!

Ja podałam schabowe z ziemniakami i surówką z pora (przepis w mojej galerii).

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !