Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort w podziękowaniu za wieloletnią pracę

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 9 łyżek
mąka ziemniaczana 1 łyżka
jajko 9 szt
cukier 9 łyżek
ocet 1/2 łyżeczki
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
mleko 1,20 l
sernik na zimno,ale nie błyskawiczny 2 opak
spirytus 95% do nasączenia ciasta
sok ze świeżej cytryny do nasączenia ciasta
woda letnia 0,80 (przegotowana, posłodzona)

Przepis i sposób przygotowania na: Tort w podziękowaniu za wieloletnią pracę

BISZKOPT
Białka oddzielić od żółtek, ubić pianę na sztywno w trakcie ubijania dodać cukier, żółtka, ocet a na końcu obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia.
Piec 35 minut w 170 stopni.
Po upieczeniu biszkopt przekroić na 3 placki.
Biszkopt piec na blasze prostokątnej.

KREM
Sernik na zimno przygotować według przepisu na opakowaniu.

PONCZ
Woda, spirytus, sok z cytryny, olejek rumowy, wszystko dobrze wymieszać, dobrze nasączyć placki.
Placek nasączyć na to nałożyć krem.
Wierzch ciasta nasączyć, na to krem, cały tort nasmarować kremem wymieszanym z zielonym barwnikiem spożywczym.
Tort udekorować według swojego uznania.
Jeść dopiero następnego dnia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gosia32
Gosia32 14.09.2011 19:59
rewelacja
Sarenka 13.07.2011 18:53
Przepiekny!
tulipan
tulipan 24.09.2010 09:49
super wyglada
Bozena105 18.09.2010 08:17
piękny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak