Sposób przygotowania

Cukier wymieszac z miekka margaryna, uzywajac lyzki. Dodac jaja, przesiana make, wódke, aromat rumowy i kakao, dobrze polaczyc skladniki, wyrabiajac ciasto rekoma. Owinac ciasto w folie i wlozyc do lodówki na ok godzine. Po schlodzeniu ciasta, rozwalkujemy je (mozna opruszyc stolnice maka) na ok 0,5 cm lub troche grubszy placek. Za pomoca foremek wykrawamy ciastka, ktore ukladamy na blasze wylozonej papierem do pieczenia. Wlozyc do rozgrzanego do 200st. piekarnika i zapiekac w 180-190 stopniach, przez ok 15 minut, kontrolujac, aby ciastka za mocno sie nie wysuszyly i przypiekly. Po wyjeciu i ostygnieciu, ciastka przelozyc dzemem malinowym i przechowywac w zamknietym pojemniku, aby nie chlonely wilgoci i zapachów. Ciasteczka sa równiez smaczne bez zadnych dodatków.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Lidia11

    wyglądają smakowicie
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    justyna111

    zrobię dla męża
  • 0
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    Bardzo ładnie sie prezentuja
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    beatkaa153

    ładnie się prezentują
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Śliczne! Na pewno smaczne! :D
  • 0
    lazur
    Opublikowano

    Misia13

    pewnie tak samo ekstra smakują jak i wyglądają, super!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pyszne ciasteczka
  • 1
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    smacznie wyglądają
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    śliczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zbysio

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !