Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z warzyw mieszanych

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna 70 dag
cebula biała 2 szt
ziemniaki 3 szt
tłuszcz 1 łyżeczka
groszek zielony 3 łyżki
śmietana 150 ml
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z warzyw mieszanych

Warzywa, cebulę i ziemniaki umyć, obrać, opłukać i pokroić. Wrzucić do garnka, zalać wrzącą wodę, osolić, dodać tłuszcz i groszek, ugotować. Gdy warzywa będą miękkie dodać śmietanę i przyprawić do smaku.
Można podawać z makaronem lub z kluseczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 13.04.2012 10:22
niezłą zupka
Kaja35 25.03.2012 09:39
super ci wyszła
Kate131 14.03.2012 10:22
pycha
Iwona51
Iwona51 24.09.2011 09:40
smaczna
LuKaSz4761 19.09.2011 05:14
jest smaczna
Margo1 27.12.2010 10:30
mi smakuje i nawet często ją robię
Justyna73 28.10.2010 14:17
smaczne
Karolcia12 27.10.2010 09:33
smaczne na jesienne wieczory
plocia 26.10.2010 21:25
Ale smacznie wygląda
Monika193
Monika193 13.09.2010 10:56
przepyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak