Sposób przygotowania

Cukinię pokroić, włożyć do rondelka, wlać tyle wody żeby cukinia była tylko zanurzona, dodać rozkruszone kostki bulionowe, gotować 10-15 minut. Włożyć 2 łyżki masła, majeranek, zmiksować blenderem, dodać mielonej gałki muszkatołowej, przyprawić do smaku solą, pieprzem, ewentualnie cukrem.
Można dodać 2 łyżki śmietany. Podawać z groszkiem ptysiowym lub grzankami.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ale kolorek :)
  • 7
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    kolor piekny :) taka zupa z grzankami musi byc pyszna!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Lidia11

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    pipi765

    pysznie wyglada
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    justyna111

    apetyczna
  • 4
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    apetyczna zielona zupka - głosik :-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    pyszna i piękna
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    piękna
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    nie miałam pojęcia, że cukinię można przygotować w taki sposób

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !