Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

crumble z rabarbarem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rabarbar 0,5 kg
masło 1 sztuka
cukeir 1,5 szkalnka
mąka 60 dkg
jajko 2 sztuka
proszek do pieczenia 0,5 sztuka
cukier waniliowy

Przepis i sposób przygotowania na: crumble z rabarbarem

Wszystkie proszki wymieszać, dodać masło i na końcu 2 jajka. Ugniatac rękami aż powstanie kruszonka. Połowę wysypać na blachę wysmarowaną masłem.
rabarbar obrać i pokroic w małe kawałki, dodać cukier - posypać po rabarbarze - wyłożyć na blachę i posypać resztą kruszonki. Piec około 30-40 minut w średnio nagrzanym piekarniku.
Można polać rozpuszczoną czekoladą.
Smacznego

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 09.03.2011 21:48
pycha
Mati13 27.10.2010 11:28
bardzo ciekawe:)
Ela20 26.09.2010 18:16
to musi by bardzo smaczne :)
bogumiła3 19.09.2010 23:48
super
gośka 31.08.2010 19:15
kurcze załadowało się mnóstwo zdjęć takich samych przepraszam i proszę o usunięcie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak