Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bananowiec

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółtko jajek 2 sztuki
cukier puder 1 szklanka
masło roślinne 20 dkg
galaretki cytrynowe 3 opakowania
banan 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Bananowiec

Utrzeć masło z cukrem na jednolitą masę. Później dodawać po jednym żółtku aż krem uzyska jednolitą masę. Banany rozetrzeć widelcem. Masę bananową dodawać do kremu ciągle ucierając. Galaretki rozpuścić w 0,5 l wody, gdy wystygną dodać do masy i dokładnie wymieszać. Gotową masę bananową wyłożyć do tortownicy i wstawić na 0,5 godziny do lodówki. Polać glaretką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marzencia2007 21.10.2010 15:35
uwielbiam banany na pewno wypróbuje :)
izoldaaa6 02.09.2010 22:12
o proste,musze spróbować :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak