Sposób przygotowania

Biszkopty wyłożyć na spód tortownicy lub małej blaszki. Pierwszą galaretkę rozpuścić w szklance wody i odstawić do wystudzenia. . Do miski wlać 1 szklankę mleka, wsypać bitą śmietanę i całość ubić. Jak galaretka zacznie tężeć zmiksować z ubitą śmietaną. Masę wlać na biszkopty. Trzeba to zrobić powoli i ostrożnie, żeby biszkopty nie podpłynęły do góry. Wstawić do lodówki do stężenia.
Jak pierwsza warstwa stężeje można na nią wylać drugą przygotowaną w ten sam sposób z kolejnej galaretki.
Trzecia warstwa: Ostatnią galaretkę sporządzić według przepisu na opakowaniu. Wylać na pozostałe dwie warstwy i całość schłodzić.
Deser należy przechowywać w lodówce.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    Pychota. Dzieci uwielbiają
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    starsi również
  • 0
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Leonka

    Uwielbiam ptasie mleczko!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    Pyszne:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    wygląda rewelacyjnie!
  • 0
    original
    Opublikowano

    m1monika

    mniam mniam :-)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    DagmaraKwiatuszkowa

    fajnie wygląda
  • 2
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    kolorowa tęcza, ładnie wygląda
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    MMM PYSZNOŚCI
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mmmmmmm
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    uwielbiam ptasie mleczko
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kielcok1

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika58

    wygląda bajejcznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !