Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa Eli z zielonej soczewicy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Kostki rosołowe Kucharek 2 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
marchewka 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
seler korzeniowy średniej wielkości 1/4 sztuki
ziemniaki 3 sztuki
smalec 1 łyżka
mąka pszenna 1 łyżeczka
papryczka chilli z zalewy 1 malutka
sos sojowy grzybowy 1 łyżka
Majeranek suszony Prymat do smaku
cebula 1 sztuka
Ziele angielskie całe Prymat 4 ziarenka
soczewica zielona 1 paczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa Eli z zielonej soczewicy

Soczewicę zalać wrzątkiem,dodać kostki rosołowe,liście laurowe,ziele angielskie,kucharek i gotować,aż soczewica będzie prawie miękka.Ziemniaki pokroić w kostke,jarzyny zetrzeć na tarce z dużymi oczkami i dodac do soczewicy.Papryczkę bardzo drobno posiekać i dodać do zupy razem z sosem sojowo-grzybowym.Posiekaną drobno cebulę przesmażyć na smalcu,dodać mąkę i jeszcze chwilę smażyć.Dodać do zupy i gotować,aż ziemniaki będą miękkie.Majeranek rozetrzeć na dłoni i dodać do zupy.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 19.02.2013 06:33
rewelacyjna;]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak