Sposób przygotowania

Mięso opłukać, następnie gotujemy wraz z kostką rosołową, zielem angielskim i liściem laurowym. W między czasie siekamy cebulę w drobną kostkę i smażymy na patelni (na wolnym ogniu), aż będzie miękka.
Po ugotowaniu, mielimy mięso i dodajemy cebulę.

sos:
W rondelku rozgrzewamy oliwę z oliwek, wrzucamy obrane ząbki czosnku. Jak się zarumienią wrzucamy pomidory z puszki. Miksujemy blenderem i dodajemy sól, pieprz, bazylię - do smaku. Zostawiamy na wolnym ogniu ok 10 - 15 minut co jakiś czas mieszając.

Nieugotowane rurki nadziewamy mięsem. Układamy w naczyniu żaroodpornym zalewamy sosem. Dusimy pod przykryciem w piekarniku 10 - 15 minut w 180 stopniach.
Jak rurki zmiękną posypujemy startym żółtym serem i wkładamy do piekarnika - tym razem bez przykrycia. Gdy ser się delikatnie przypiecze jest gotowe.

SMACZNEGO!!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    fajny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ulaaa

    pychota
  • 2
    original
    Opublikowano

    Andysz

    super;]

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !