Sposób przygotowania

Na patelni rozgrzać smalec i obsmażyć na nim na rumiano pokrojone i lekko posolone mięso ( na 2 łyżkach smalcu ) . Przełożyć do rondla , dorzucić pokrojoną w piórka cebulę , liście laurowe, ziele angielskie, kostkę mięsną .Zalać wodą i dusić przez 1 godzinę na małym gazie. W czasie duszenia mięsa obrać i pokroić warzywa i ziemniaki – zalać je szklanką wody w szerokim garnku i pod szczelnym przykryciem gotować 30 minut. Gdy gulasz jest już miękki zrobić rumianą zasmażkę z mąki ( na suchej patelni ) . Rozprowadzić gulaszem i przełożyć do rondla. Odcedzić warzywa i dodać do gulasz. Delikatnie zamieszać. Doprawić pieprzem, papryką , sosem sojowym .

Podawać w miseczkach jako danie jednogarnkowe , posypany pokrojoną natką pietruszki.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zbysio

    ooooooo

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !