Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz - segedyński :

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

60 dag wieprzowiny ( chuda łopatka ),30 dag kiszonej kapusty ( jeśli za kwaśna to przepłukać ),2 cebule,1 litr wody
rosół wołowy 1 kostka
kostka mięsna 1 kostka
kminek 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
czosnek 1 ząbek
kwaśna śmietana 3/4 szklanki
smalec 2 łyżki
mąka 2 łyżki
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz - segedyński :

Mięso oczyścić z błonek i pokroić w dużą kostkę , cebule w piórka .Na patelni rozgrzać smalec i zeszklić cebulę .Następnie dodać do niej mięso i obsmażyć na rumiano. Posypać papryką , kminkiem , szczyptą soli . Wrzucić roztarty czosnek. Podlać szklanką wody i chwilę dusić. Przełożyć do rondla. Wlać resztę wody ..Dodać kostkę mięsna i bulionową . Dusić 40 minut. Dodać pokrojoną kiszoną kapustę i gotować jeszcze godzinę. Doprawić do smaku .Zmieszać mąkę z olejem i zagęścić nią gulasz .Zagotować. Śmietanę rozrobić z odrobiną gorącego sosu od gulaszu i dodać do gulaszu bezpośrednio przed podaniem ( już nie podgrzewać . Wymieszać .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 16.03.2013 15:38
mniam mniam ;)
goofy9 29.05.2012 23:04
wygląda smacznie
Joanna108
Joanna108 31.08.2011 08:40
przypomina mi się gulasz, który próbowałam będąc na tzw. Bauerabendbrot
eli_555 28.06.2011 23:34
moje smaki
Karolcia12 30.05.2011 22:33
ślinka cieknie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak