Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ambasador

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1 l
żółtko jajek 6 szt
mąka 18 dag
cukier 35 dag
galaretka 1 paczka
tabliczka czekolady 1 szt
cukier waniliowy 1 szt
masło 0,5 kg
rodzynki 10 dag
orzechy 15 dag
kakao 2 łyżki
sok z cytryny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ambasador

Cukier waniliowy z mąką, odrobiną zimnego mleka i żółtkami roztrzepać. Resztę mleka zagotować z cukrem i połączyć z przygotowana masą z żółtek i mąki. Chwilę gotować ciągle mieszając. Masło utrzeć dodając po łyżce zimnego kremu, ucierać tak długo aż skończy się krem. Masę podzielic na dwie części. Do jednej dodać zmielone orzechy, rodzynki, sok z cytryny i pokrojoną stężoną galaretkę. Do drugiej dodać kakao i pokrojoną czekoladę. Wyłożyć warstwami na blachę na przygotowany biszkopt z 4 jaj.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda60 24.01.2013 11:38
dobre
ajres 03.07.2012 21:08
lubie je
ajres 03.07.2012 21:08
lubie je
jerry1 18.04.2012 13:49
mm pycha ciacho
malcik111 31.03.2012 11:57
rewelacja!
Jodaj 13.02.2012 11:29
smakowicie wygląda :)
olkaaa 04.01.2012 07:29
fantastycznie wygląda
Ela15 06.12.2011 11:37
ciacho rewelacja
Gosia32
Gosia32 02.09.2011 09:04
super
Juleczka20 01.08.2011 15:33
pycha
Juleczka20 01.08.2011 15:33
pycha
Ania67 12.05.2011 08:09
rewelacja
KasiaK90 24.04.2011 07:53
jejku jak ja go dawno niejadłam:( pycha
Robert10 10.03.2011 10:54
ekstra
Bart 06.03.2011 22:57
smaczności
malaczarna23 24.02.2011 09:03
uwielbiam:)
stokrotka 02.01.2011 11:10
super
Krzysztof42 06.10.2010 15:30
poważna sprawa, wiadomo, ambasador
zeppos 29.09.2010 13:08
Smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak