Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto I

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 szklanka
podudzie z kurczaka wędzone 2 sztuki
marchewka 2 sztuki
por 1 sztuka
seler 1 sztuka
papryka czerwona 1 sztuka
cukinia 1 sztuka
fasolka szparagowa 250 g
olej do smażenia
Sól ziołowa jodowana Prymat
pieprz
czosnek 2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto I

Pora pokroić w półplastry, posypać solą ziołową i podsmażyć na oleju, dodać czosenek pokroiony w cieniutkie plasterki.
Wsypać ryż i smażyć jeszcze ok 5 minut.
Wlać pół szklanki wody i poczekać aż wyparuje, wlać znowu pół szklanki wody i poczekać aż wyparuje, wlac całą szklankę wody i wrzucić marchewkę pokrojoną w plastry, selera pokrojonego w zapałki i fasolkę szparagową pokrojoną na kawałki długości mniej więcej 2-3 cm.
Przykryć pokrywką i dusić ok 15 minut.
Wrzucić cukinię pokrojoną w kostkę i paprykę pokrojona w sporą kostkę, na koniec dodać mięso z kurczaka-obrane z kości i pokrojone na kawałki.
Doprawić do smaku pieprzem i solą ziołową i dusić jeszcze ok 15 minut, aż wszystkie warzywa będą miękkie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 13.07.2012 12:46
Pysznie wygląda :)
ronald88 23.08.2011 10:39
wow uwielbiam risotto
Jastinka 15.03.2011 08:31
ciekawe
Islanzadi 31.10.2010 00:51
Zawsze chciałam zrobić risotto :)
Tahitha 27.10.2010 15:37
Super!!!
banditka 17.09.2010 11:29
uwielbiam potrawy z ryżem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak