Sposób przygotowania

Do zimnej wody wrzucamy kostkę rosołową, ziele angielskie i liść laurowy oraz skrzydełka. Gotujemy pod przykryciem na wolnym ogniu. Do tego należy dodać 1-2 startych na najdrobniejszej tarce ziemniaków (po rozgotowaniu w naturalny sposób zagęści on zupę lepiej niż zasmażka z mąki). Po ok pół godzinie dodać całą włoszczyznę, ok 20 minut później należy wrzucić pokrojone w dość grubą kostkę pozostałe ziemniaki. Kiedy ziemniaki i włoszczyzna będą miękkie wyjąć włoszczyznę, schłodzić i połowę z niej zetrzeć na tarce i dodać do zupy, resztę wykorzystać można do sałatki jarzynowej. Wyciągnąć również skrzydełka, obrać z mięsa, które następnie posiekane drobno należy wrzucić do zupy. Tak przygotowaną zupę należy doprawić solą, pieprzem i przyprawą do zup do smaku,
Do miski zetrzeć kiszone ogórki i podsmażyć ja na maśle. Dodać do zupy, dolać sok z kiszonych ogórków. Dodać posiekany szczypiorek i śmietanę.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    Fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    leonowie

    smaczna zupa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !