Sposób przygotowania

buraczki obieramy i kroimy w plastry, zalewamy wodą i gotujemy do miękkosci. gdy sa miekkie dajemy szczypte kwasku 9aby zupoa nie stracila koloru), wlewamy odpowiednia ilosc zurku (jak kto lubi) zagotowujem, dodajemy śmietane, doprawiamy do smaku. Podajemy z jajkiem lub ziemniakami, doprawiamy swieżo mielonym pieprzem

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewa99

    hmmm z jajkiem to jeszcze czerwonego barszczu nie jadłam . Ale na pewno spróbuje :) ciekawy przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    pięknie wygląda:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny barszczyk
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    piekny kolorek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !