Sposób przygotowania

Ryż zalać wrzątkiem i zostawić na 10 minut. Po tym czasie odcedzić. Dodać do niego mięso mielone oraz startą na dużych oczkach marchewkę. Cebulkę kroimy w drobną kosteczkę. Wszystko razem zagniatamy i przyprawiamy. Formujemy klopsiki, które opiekamy na gorącym tłuszczu. 50 ml śmietany wymieszać z 400 ml zimnej wody. Dodajemy do tego mąkę, zioła i przyprawy. Zalewamy tym klopsiki w rondelku i dusimy ok. 45 minut.

Komentarze

  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Super jedzenie , na pewno zrobię
  • 3
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Świetny pomysł i na pewno bardzo dobra potrawa, dodaje do swojej księgi :)
  • 4
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    wygladaja super :) fajny pomysł :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Bardzo lubię mielone z dodatkami, zazwyczaj wychodzi to smacznie.
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    świetny obiadek, lubię takie mięsko:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    wygląda zachęcająco
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    super te jeżyki:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !