Sposób przygotowania

Śledzie sprawić i odfiletować. Filety posolić, oprószyć pieprzem i odstawić na 30 minut. Śliwki w przeddzień namoczyć, wyjąć pestki, pokroić w paski. Na każdy filet położyć wzdłuż wąski pasek bekonu i 2-3 paseczki śliwki, zwinąć go w rulonik i spiąć wykałaczką. Przygotowane roladki ułożyć w wysmarowanej tłuszczem, żaroodpornym naczyniu, wstawić do gorącego piekarnika i piec ok. 30-40 minut. Podawać z pieczywem oraz surówką.

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Hmm.. nie jadłam ,ale pomyślę
  • 3
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Ciekawe :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    babeczka007

    smakowite :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    wczoraj byłem w rybnym i właśnie pierwszy raz usłyszałem tą nazwę \"śledzie zielone\"
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !