Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rafaello Kubusiowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sok Kubuś 1 l
budynie śmietnkowe 2 opak
cukier 2 łyżki
herbatniki 4 paczki
wiórki kokosowe 250 g
masło 300 g
mleko 2,5 szklanki
cukier 1 szklanki
cukier waniliowy 1 opak
spirytus do smaku
żółtko jajek 3 szt
mąka ziemniaczana 3 łyżki
mąka 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Rafaello Kubusiowe

MASA KUBUSIA
Odlać 1,5 szklanki soku, resztę soku zagotować z cukrem.
Budynie rozmieszać w 1,5 szklanki soku, wlać na gotujący się sok, zagotować mieszając.

W 1/2 szklanki mleka roztrzepać żółtka, mąkę pszenną i ziemniaczaną.

2 szklanki mleka zagotować z cukrem, dodać rozmieszaną mąkę z żółtkami i ugotować z tego budyń.
Masło utrzeć dodając po łyżce wystudzonego budyniu.
Na końcu dodać kokos i spirytus.

Na blasze położyć herbatniki.
1-herbatniki
2-masa
3-masa Kubusia
4-masa
5-herbatniki
6-masa
Wierzch posypać wiórkami kokosowymi.
Włożyć do lodówki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak