Sposób przygotowania

Kości umyć, włożyć do garnka i zalać wodą. Gotować około 30 minut, dodać startą na tarce marchewkę i posiekane zielone warzywa i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotować do miękkości, dodać obrane, umyte i starte na tarce świeże ogórki. Po 5 minutach dodać starte ogórki kiszone, chwilę gotować, doprawić do smaku. Rozrobić mąkę ze śmietaną i zabielić zupę, zagotować.
Kości obieramy i wrzucamy mięso do zupy, lub jak ktoś woli zostawiamy do skubania.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mmmmmmmmmmmmmmmmmm
  • 2
    original
    Opublikowano

    iziona

    Fajna ta zupka, muszę tak spróbować bo ja albo zupa z samych świeżych, albo z kiszonych nigdy razem.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !