Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórkowo ogórkowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 2 szt
liście selera 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziele angielskie 2 szt
ziemniaki 500 g
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
sól, pieprz do smaku
śmietana 18 proc 150 ml
mąka 1 łyżka
ogórki kiszone 300 g
ogórki świeże 200 g
woda 3 l
natka pietruszki 1 łyżka
kości schabowe 2 szt
por

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórkowo ogórkowa

Kości umyć, włożyć do garnka i zalać wodą. Gotować około 30 minut, dodać startą na tarce marchewkę i posiekane zielone warzywa i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotować do miękkości, dodać obrane, umyte i starte na tarce świeże ogórki. Po 5 minutach dodać starte ogórki kiszone, chwilę gotować, doprawić do smaku. Rozrobić mąkę ze śmietaną i zabielić zupę, zagotować.
Kości obieramy i wrzucamy mięso do zupy, lub jak ktoś woli zostawiamy do skubania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iziona 16.03.2012 13:22
Fajna ta zupka, muszę tak spróbować bo ja albo zupa z samych świeżych, albo z kiszonych nigdy razem.
Smakosz6 04.04.2011 08:30
mmmmmmmmmmmmmmmmmm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak