Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mintaj po Kaukasku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mintaj mrożony pól kg
cebula biała 25 dag
seler 15 dag
marchewka 3 szt
sok z cytryny
Koperek suszony Prymat
przecier pomidorowy 1 szkl.
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Mintaj po Kaukasku

Zaczynamy od filetów , które na samym początku musimy posypać pieprzem. i solą oraz pokropić sokiem z cytryny. Następnie usmażyć na oliwie. Po wyciągnięciu jeszcze raz posolić i skropić sokiem z cytryny. Cebulę zetrzeć na tarce i podrumienić na oliwie. Seler i marchewkę pokroic w drobną kostkę i dodac do cebuli. Dusic pod przykryciem aż warzywa zmiękną. Dodac przecier pomidorowy i zagotować. Przyprawić solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny. Posypać posiekany koperkiem. Polać sosem rybę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 01.04.2012 07:23
warto spróbować
Roman5 26.09.2010 19:01
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak