Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki na zupę

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 3 łyżki
ogórki kwaszone 3 przerośnięte

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki na zupę

Kwaszone ogórki wyjąć z zalewy i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać cukier i wymieszać. Nakładać starte ogórki do wyparzonych słoiczków. Zakręcić. Przygotować garnek do pasteryzowania. Słoiki z ogórkami pasteryzować 5-8 minut. Odstawić w zimne miejsce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 24.02.2012 08:19
ogóreczki to lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak