Sposób przygotowania

Siekamy kapustę i wrzucamy do dużego garnka. Zalewamy wodą do wysokości kapusty (najlepiej bulionem warzywnym). Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie. Dusimy na małym ogniu. Gdy rozmięknie dodajemy pokrojoną w kostkę marchewkę, podsmażoną cebulę, niewielką ilość oleju ,przyprawę do bigosu oraz przecier pomidorowy i zioła prowansalskie. Wszystko dusimy jeszcze ok. 1 godz. Bigos najsmaczniejszy jest odgrzewany, nabiera wtedy w pełni smak.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    mamusia1

    ciekawe!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna6

    fajny przepis.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    izapozdro

    fajny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    coś dla mnie,bez mięsa i wędliny
  • 2
    original
    Opublikowano

    marchewka

    jeszcze nigdy nie jadłam,
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    wygląda bardzo, bardzo apetycznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    ciekawy przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Rogalik

    dobry
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marta58

    w końcu bigos dla mojego męża :))
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    pyszny bigosik :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !