Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

polewa czekoladowa do babki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

15 dkg cukru
3 dkg kakao
3 łyżki wody

Przepis i sposób przygotowania na: polewa czekoladowa do babki

Polewa: zagotować wodę z cukrem, zdjąć pianę i gotować na wolnym ogniu aż uzyskamy gęstą zawiesinę. Po ostygnięciu wymieszać, wsypać kakao i ponownie wymieszać. Ostudzoną babkę polewać ciepłą polewą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 21.08.2011 09:39
robię podobnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak