Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa cytrynowa z ryżem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kostki wołowe 3 szkl
cytryna 1szt
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
śmietana 12% 1 szkl
sól
cukier drobny 4 łyżki
pietruszka 4 łyżki posiekanej

Przepis i sposób przygotowania na: zupa cytrynowa z ryżem

Na początku należy cytrynę obrać ze skórki, oraz pokroić na cienkie plasterki. Masło stopić, dodać przesiana mąkę i mieszając dolewać śmietany, podgrzewając wszystko na małym ogniu. Do 600 ml wrzącej wody wrzucić 3 kostki i rozmieszać. Po ich rozpuszczeniu dodać wcześniejszą masę. Następnie dodać soku z cytryny oraz przyprawić solą i cukrem.Na końcu dodać posiekaną pietruszkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 26.09.2010 19:00
o super :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak