Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

małe klopsiki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby
koperek
cebula
bułka tarta pikantna 2 łyżki
jajko
mąka 2 łyżki
sól i pieprz do smaku
bulion 1 l

Przepis i sposób przygotowania na: małe klopsiki

rybę zmielić następnie dodać do niej pozostałe składniki. Całość doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wyrobić a następnie formować mokrymi rękami niewielkie kuleczki obtaczać je w mące i wrzucać na gorącym bulion. Gotować do miękkości. najlepiej smakują z dodatkiem gotowanych warzyw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 01.09.2010 10:09
Również ciekawe danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak