Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z kapusty włoskiej

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

40 dag kapusty włoskiej
3 dkg mąki
20 dkg kiełbasy
0,1 litra śmietany
kminek
sól
tłuszcz 3 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z kapusty włoskiej

Kapustę poszatkować i dusić w gorącym tłuszczu. Posypać mąką. Po uduszeniu zalać wodą i dodać pokrojoną w plasterki kiełbasę. Do smaku przyprawić solą i kminkiem. Gdy składniki będą miękkie dodać śmietany. Gotować jeszcze przez chwilę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak