Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

papryka konserwowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

koper świeży
chrzan
czosnek
olej 1 łyżeczka
woda 1 litra
cukier 4 łyzki
sól 1 łyżka
ocet 1/2 - 3/4 szklanki
papryka czerwona 5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: papryka konserwowa

Papryke wydrązamy i dzielimy na wieksze kawalkie, wkladamy ścisle do słoików, dodajac wsystkie przyprawy. Wode gotujemy z solą i cukrem, po zestawieniu z ognia dodajemy ocet. Gorącą woda zalewamy słoiki i na sam koniec wlac po łyżce oleju. Zakrecamy i pasteryzujemy 15-20 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krystyna330 11.09.2013 08:44
Palce lizać
Teresa19 13.07.2011 07:32
super
Beata73 31.08.2010 15:32
bardzo dobre!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak