Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krakowski żurek

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

25 dag kiełbasy
3 ząbki czosnku
Liść laurowy suszony Prymat
kilka ziaren pieprzu
4 łyżki śmietany
sól
żur
jajko ugotowane na twardo 4 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: krakowski żurek

Kiełbasę obrać ze skórki, pokroić w plasterki, zalać wrzątkiem 1 litr, dodać do smaku żur, przyprawić i chwilę pogotować. Na talerzu przygotować jajka pokrojone w ćwiartki, zalać żurem i do każdej porcji dodać 1 łyżkę śmietany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak