Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

makaron z serem plesniowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron 5oo
ser pleśniowy złocisty 250
śmietana 30%

Przepis i sposób przygotowania na: makaron z serem plesniowym

Makaron gotujemy al dente.
Boczek pokrojony w kostkę podsmażamy, aż wytopią się z niego skwarki. Odstawiemy na chwilę.
Na dużą patelnie wlewamy śmietanę, wrzucamy skwarki (bez wytopionego tłuszczu) i ser pleśniowy (starty lub pokruszony). Kiedy składniki ładnie się połączą dodajemy makaron. Mieszamy i jakiś czas (3-4 minuty) podsmażamy, dodając trochę przypraw.
Po nałożeniu na talerz posypujemy ziołami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 04.11.2011 14:03
Fajny przepis! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak