Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jagody w slodziutkim syropku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jagody
cukier
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Jagody w slodziutkim syropku

jagody przebieramy i płukamy zimna wodą na sitku. Wkładamy do słoiczków tak aby zostawalo jeszcze ok 3 cm miejsca. Przygotowujemy zalewe gdzie na 1 litr wody przypada 40 dag cukru. zalewamy ciepla zalewa jagody po czym pasteryzujemy je 15 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 16.12.2010 09:37
Ja jagody i inne miękkie owoce do słoików tylko przesypuję cukrem. Takie też fajne !
Aleksandra45 15.12.2010 09:34
muszą być pyszne
MARZA2 11.12.2010 16:27
mniam mniam
Ewelina43
Ewelina43 22.11.2010 15:53
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak