Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zrazy nelsonskie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 1 szt
masło 2 łyzki
mąka 2 łyzki
Wywar: 250 ml
grzyby suszone 5 szt
madera 100 ml
kartofle 8 szt
sól, pieprz
polędwica 600 z udźca

Przepis i sposób przygotowania na: zrazy nelsonskie

Cebule posiekac i przesmazyc na polowie masla.Dopdac 1 łyzke maki ugotowane pokrojome grzyby ,wywar i madere zagotowac mieszajac,przyprawic.Kartofle umyc obrac pokroic na ósemki i ugotowac.Mieso umyc pokroic na plastry,opruszyc sola pieprzem i reszta maki.Zrumienic na pozostałym masle i włozyc z kartoflam,i do sosu.Dusic przez 10 minut w szczerlnie przykrytym rondlu.,

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak