Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Keks amerykański

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4
cukier 1 szklanka
mąka 2 szklanki
olej 3/4 szklanki
cynamon Prymat 1 łyżeczka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier wanilinowy 1 torebka
rodzynki 1/2 szklanki
orzechy włoskie 1/2 szklanki
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
jabłko kwaśne 5 kilka szt. (pokrojone w kostkę)

Przepis i sposób przygotowania na: Keks amerykański

Jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać olej, a następnie
resztę składników i wyrobić ciasto robotem (ciasta jest mało i to
normalne, bo dopiero potem rośnie od sody ;-) ).
Na koniec dodać jabłka, orzechy i rodzynki - wymieszać wszystko
łyżką.
Wyłożyć wszystko na blachę - najlepiej piec na papierze do pieczenia
ciast.
Piec 60-80 minut w temp. 160-180 stopni (góra-dół).

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 31.08.2010 13:07
Ciekawy..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak