Sposób przygotowania

Bułki przepołowić tak, aby zostala czapeczka bułki, wyjąć ze środka miąższ.
Przygotować farsz :
*najpierw obieramy, drobno kroimy i smażymy Cebulę, z odrobiną vegety
*drobno kroimy paprykę i dodajemy do szklącej się na patelni cebuli
*dodajemy zioła prowansalskie i czosnek granulowany, może być świeży
* kroimy pieczarki i dodajemy do podduszenia do farszu
*Gdy farsz będzie już gotowy, odsączamy wodę, tłuszcz i napełniamy wydrążone bułeczki. Na wierzch kładziemy gruby kawałek sera, przykrywamy czapeczką bułki, smarujemy odrobibną masła (czapeczkę) i wkładamy do piekarnika do zapieczenia, na ok. 10 minut.
Podawać z ketchupem, sosem pomidorowym lub sosem czosnkowym :)

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !