Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałtka z indykiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczona piers kurczka 20 dkg
kapusta pekińska 1,2 szt
łodyga selera 3 szt
sos: musztarda 1 łyz
olej 1,3 szkl
sok z cytryny 1,2
ząbek czosnku 2
sól, pieprz
ziemniaki
bazylia 1,4 łyżeczki
tymianek 1,4 łyżeczki
lód 1,2 szt
jajko ugotowane na twardo 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: sałtka z indykiem

sałtę i kapuste pokroić w paski zimniki w półplasterki, a mięso w słupki. Jajka przekroić w kostkę. Składniki soosu umieścić w słoiku i kilkakrotnie nim potrząsnąc by poswtał sos. Na misce wymieszać wszytkie składniki razem z sosem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak