Sposób przygotowania

kwiaty po zebraniu należy połozyc na kocu lub gazie w cienistym miejscu, aby z kwiatów wyszły robaki. Następnie kwiaty zalewamy gorącą woda i odstawiamy je w cieniste miejsce na kikla - klikanascie godzin. Na drugi dzien odciskamy kwiaty, do wody dodajemy cukier i sok z cytryn. Gotujemy, rozlewamy do słoiczkó, odwracamu do góry dnem. z jednej porcji wychodzi ok 6 słoczków

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    ten miód ma podobne właściwości do tradycyjnego miodu od pszczółek ? Widzę, że tu się gotuje a pszczeli miód traci swe właściwości w wysokiej temp
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beata61

    Również co roku robię ten miód. Stosuję jako zdrowszy zamiennik cukru. Dzieciom bardzo smakuje herbatka z tym miodem i cytryną. Dodaję go do pierników zamiast tradycyjnego miodu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Słyszałam o takim miodzie ale nigdy nie miałam okazji spróbować:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Ja robię nieco inaczej, nie gotuję.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    krzycho2

    chętnie wykożystam ten przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    sundaytn

    wow fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    magduś83

    Nigdy o czymś takim nie słyszałam, ale bardzo zaciekawil mnie ten przepis:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !