Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwona kapusta - sałatka do sloiczków

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 1 kg
cebula 3 szt
sól
woda 3 szklanki
ocet 1 szklanki
cukier 1 szklanki
sól 1 łyżki
kapusta czerwona 3 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwona kapusta - sałatka do sloiczków

Kapuste zszatkować, posolic i odstawic na 2 godziny. Nastepnie do odcisnietej kapusty dodac starte na grubym tarełku jabłuszka i pokorjona w drobną kostke cebulke. Zagotowac zalewe i na wrzucic do niej wymieszane warzywa i tak gotowac do 30 minut. wkladac do sloików. Nie pasteryzowac

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 27.06.2012 10:10
fajny pomysł z tą kapustą
Justyna37 21.01.2012 20:09
dobra
Emilia21 07.12.2011 18:02
super
Emilia21 07.12.2011 18:02
super
leonkot 15.11.2011 19:32
wygląda pysznie
hastalavista 01.06.2011 10:52
na zimę- jak znalazł ;)
Mati13 25.02.2011 17:32
lubie taka:)
Ewa99 30.09.2010 12:35
mniam mniam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak