Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mizeria z koperkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki 10 kg
sól 170 gram
olej 1 szklanek
ocet 0.5 szkalnki
cukier 2 łyżki
pieprz
koper świeży 4 pęki

Przepis i sposób przygotowania na: Mizeria z koperkiem

ogórki obrac i poszatkowac, zasolic, wymieszac i pozostawic na 2-3 godziny, po czym je odcisnac. Zagotowac ocet z cukrem, przestudzic i wlac do ogórków razem z olejem. dodac pieprz i pokrojony koperek wg uznania, wymieszac. włożyc do słoików, zamknąc. Pasteryzwoac - ok 20 minut z jednej porci wychodzi ok 15 malych słoiczków

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 11.07.2012 22:13
Moja mama też takie robi, pyszne.
monisia1977 18.11.2011 06:28
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak